Unia KRUK
180 - 180 CM

Mechaniczne siewniki punktowe do warzyw Unia KRUK są dostępne w wersji ręcznej oraz w wersji zawieszanej. Mechaniczny siewnik punktowy KRUK występuje w dwóch wersjach A i B (wersje ręczne) oraz A1 i B1 i więcej rzędów (wersje ciągnione). Siewnik KRUK B to wersja ręczna dwurzędowa, natomiast oznaczenia (B2, B3, B4) określają wersje zawieszane do ciągnika – odpowiednio 2, 3, 4 sekcje dwurzędowe. Sekcje montowane na ramie różnią się od wersji ręcznych redlicą, kółkiem dogniatającym oraz mocowaniem na równoległoboku. Korpus wysiewający jest wykonany z aluminium, przez co zapobiega elektryzowaniu się drobnych nasion. Do kalibrażu nasion stosuje się odpowiednio dobraną wielkość łyżeczek wysiewających.
Konstrukcja siewników punktowych mechanicznych do warzyw KRUK
Dane techniczne siewników punktowych mechanicznych do warzyw KRUK
Model | Masa (kg) |
Zapotrz. mocy (KM) |
Liczba redlic (rzędów) (szt.) |
Szerokość rob. (m) |
Pojemność zbiornika (dm3) |
---|---|---|---|---|---|
KRUK A | 13 | - | 1 | - | 0,45 |
KRUK A2 | 126 | 30 | 2 | 1,8 | 2×0,45 |
KRUK A3 | 149 | 30 | 3 | 1,8 | 3x0,45 |
KRUK A4 | 172 | 30 | 4 | 1,8 | 4x0,45 |
KRUK B | 23 | - | 2 | - | 2x0,45 |
KRUK B2 | 156 | 30 | 4 | 1,8 | 4x0,45 |
KRUK B3 | 194 | 30 | 6 | 1,8 | 6x0,45 |
KRUK B4 | 232 | 30 | 8 | 1,8 | 8x0,45 |
Wyposażenie siewników punktowych mechanicznych do warzyw KRUK
Wyposażenie standardowe
Wersja ręczna
- znacznik przejazdu
- korpus wysiewający wykonany z aluminium
- 8 kpl. łyżeczek wysiewających
- napęd łańcuchowy z przedniego koła kopiującego
- koła kopiujące ażurowe
- kpl. kół zębatych
- łańcuszek zgarniający
Wersja zawieszana
- liczba sekcji od 2 do 12
- rama nośna o szerokości 1,80-6,00 m
- regulowane gumowe koła podporowe
- trzypunktowy układ zawieszenia
- aluminiowe korpusy
- 8 kpl. łyżeczek wysiewających (do każdego korpusu)
Wyposażenie opcjonalne
- sekcja ciągnikowa jednorzędowa
- sekcja ciągnikowa dwurzędowa
- hydrauliczny przerzutnik znaczników przejazdu na dwóch siłownikach
Foto powyżej: sekcja 2-rzędowa siewnika do warzyw KRUK